A só pozitív élettani hatásai

A pozitív élettani hatásai

 

A kapcsán az utóbbi időben rengeteg téves információ látott napvilágot főként az életmód témakörében, ezáltal több helyen is megpróbálták egyfajta veszélyes és kerülendő dologként beállítani az összes só-típust, ami ebben a formában sajnos egy nagyon egyoldalú és téves sarkítás. A ugyanis a Földön minden egyes élőlény számára elengedhetetlen fontosságú az élethez, de az asztmások, az allergiások vagy az autoimmun betegségektől szenvedők is biztosan egészen más megvilágításból tudnának beszélni róla. Hogy miért? Ennek jártunk utána az alábbiakban!

 

Miért a kristály só?

 

Mielőtt megismerjük a só pozitív élettani hatásait, érdemes elkülöníteni egymástól a kősót és a kristály sót. Termékünk Salzburgból származik, mely már a bronzkor óta működik mint kristálysó lelőhely. Sajnos a piacot ismerve, sokan sokféle terméket szeretnének ránk “sózni”. Belegondolt már, hogy milyen gazdag ország Ausztria?  Azon belül a leggazdagabb tartomány miért pont Salzburg… Ez nem véletlen, a fehér arany tette gazdaggá őket. A sóbánya Hallstatt-ban található, állítom egy valódi ékszerdoboz. A háborítatlan, érintetlen  természet garantálja a termék kifogástalan minőségét és tisztaságát.

 

 

 

Ezért tartom fontosnak, hogy a valódi kristály sót válasszuk magunknak, amely minden olyan elemet tartalmaz, ami egykoron az élet létrejöttéhez szükséges volt. A természetes kristály só ezért egy nagy mennyiségű energiát adó, immunerősítő és salaktalanító eszköz arra az esetre, ha szeretnénk helyreállítani szervezetünk egyensúlyát szinte bármilyen betegség esetén.

 

Minden életformának nélkülözhetetlen

 

A kristály só kapcsán határozottan kijelenthetjük, hogy bolygónk egyik alapvető éltető eleme, ami megtalálható az emberek szervezetében, a növényekben, a tengerekben, az óceánokban és a szárazföldi kőzetekben is. A sóban ugyanis olyan ásványi anyagok találhatók, amelyek minden egyes életforma számára nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.

 

Kevesen tudják például, hogy a levegőben olyan elektromos töltésű részecskék találhatók, amelyek kapcsán a só mind kémiai, mind fizikai szempontból egyfajta semlegesítő hatással rendelkezik. Ezért van az, hogy sokan javasolják a sókristályok alkalmazását otthonunkban, hiszen az élethez és az egészséghez kiemelten fontos negatív ionokat adnak le magukból. Ez azért fontos, mert ha környezetünk levegőjében túl sok pozitív töltésű ion telítődik fel, azzal jelentős mértékben kitesszük magunkat a különféle krónikus betegségeknek, illetve a fizikai és a lelki kimerültséget is kockáztatjuk vele.

 

Mit tesz a só a szervezetünkben?

 

Bár a só konkrétan élelmiszer, illetve ételízesítő, olyan sok pozitív hatással is jár megfelelő mennyiségben, hogy rengetegen orvosságként tekintenek rá. Ez nem véletlen, hiszen képes arra, hogy felbontsa szervezetünkben a káros molekulakötéseket, ezáltal például az érrendszerben található lerakódásokat vagy a meszesedéseket. Ezen felül a só erősíti az immunrendszert, amivel olyan civilizációs betegségeket győzhetünk le, mint az allergia vagy az asztma.

 

Ma már ismert az úgynevezett kristály-só ivókúra, amivel sokan könnyebben elérhetik testi és lelki harmóniájukat, miközben energiával töltik fel szervezetüket, ezzel enyhítve az alvászavarokat, a stresszt és a koncentrációs nehézségeket. A só kiváló továbbá inhalálásra is, ami nagy segítséget nyújthat az allergiás, asztmás és a légúti problémáktól szenvedő betegek számára. Sőt mi több, a só ma már a modern gyógyászatban is kulcsszerepet vállal, így kiemelhetők a sorból például a sótartalmú infúziók, amelyek rengeteg emberi életet mentettek már meg korábban.